شهرستان کاشان بالغ بر 400 هزار نفر جمعیت دارد و در پهنای 5000 کیلومتر، در شمال اصفهان واقع است. که این شهر قدمت 7000 سال دارد. کاشان وضعیت جغرافیایی کوهستانی و کویری را شامل می شود . این شهر دارای 3 بخش و 67 روستا می باشد. فاصله کاشان از تهران 230 کیلومتر، قم 95 کیلومتر و از اصفهان 202 کیلومتر است.
کاشان از نظر منابع زیر زمینی و معدنی در منطقه نقش مهمی ایفا می کند. بعضی از فعالیت های این شهر اهمیت ویژه ای دارد. با پیشرفت صنایع از حالت سنتی به ماشینی بعضی از کارهای این شهر به دست فراموشی سپرده شده است. مانند کاشی کاری.
در ضمن می تواند در همه فصول گردشگر بپذیرد. در اردبیهشت ماه در این شهر مراسم جشنواره گلاب گیری برگزار می کنند و دارای اهمیت ویژه ایی است.
در ان جشنواره مراحل گلاب گیری سنتی و ماشینی را به شما نشان می دهند، که از همه جای دنیا و ایران وارد این شهر خواهند شد.
مراکز گردشگری کاشان :
- سیلک
قدمت تاریخی منطقه این شهر به کهن ترین مرکز استقرار فلات مرکزی ایران به سیلک معروف می باشد. این مکان تاریخی تقربیا حدود 7 هزار سال پیش در چهار کیلومتری جنوب غربی کاشان ساخته شده و هنوز به صورت دست نخورده باقی مانده است. اولین خاستگاه تمدن بشری در سیلک بوده است، که از مصالح خشت خام و ملات گل به ساختن خانه پرداخته اند. این بنای تاریخی قدیمی ترین زیگورات جهان شناخته شده است که اثار ان در معرض عموم مردم قرار گرفته می گیرد.
- باغ فین
باغ فین کاشان به دوران اولیه اسلام بر می گردد و چشمه های جوشانی در بالای باغ قرار دارد که چشمه سلیمانی گفته می شود. با تبعید صدر اعظم ایران ، امیرکبیر را در این جا به شهادت رسانند.
- خانه تاریخی بروجردی
این خانه در سال 1275 در دوره قاجاریه ساخته شده است. دیوارهای ان را از رنگ های روغنی و ابرنگ وگچ کاری ساخته اند. سرپوش ان از عمارت کلاه فرنگی با معماری یزدی ها و نقاشی ها و گچ بری ها ساخته شده است. این بنا جزء خانه های تاریخی ایران ثبت شده است.
- خانه های تاریخی عامری ها
یکی از قدیمی ترین مجموعه های مسکونی کاشان است، که قدمت ان به دوره زندیه می رسد. در دوره قاجاریه توسط سهام السطنه بازسازی و توسعه یافته اند. مساحت این مجموعه 9000 متر مربع با زیر بنای 12000 متر مربع و 7 حیاط مرکزی به صورت بیرونی و داخلی و مهمانسرا می باشد که در سالهای اخیر مورد استفاده و بهره برداری قرار گرفته است.
- خانه تاریخی طباطبایی
این خانه در زمینی به مساحت 4730 متر مربع و در سال 1205 با مهارت و هنرمندی استاد علی معلم احداث شده است. این خانه شامل چهارتا صحن و حیاط است که حیاط مرکزی ان به قسمت بیرونی و حیاط دیگر در درون است. تالار بزرگ ان دو حیاط خلوت و نورگیر احداث شده که در ان تابلوهای نقاشی می باشد. تزئینات متنوع گچبری که در تمامی فضاهای خانه به کار رفته است، شکوه خاصی به آن بخشیده است.